Max kör bil

Vilken toppenbra fredag!
 
Imorse pratade vi med mormor och morfar med webkamera på Skype för första gången, JÄTTEKUL. Tack Ramak för hjälpen med installation av programvara. :-) Max blev efter att ha varit ganska stojig en timma knäpptyst och bara stirrade på datorskärmen som annars inte intresserar honom speciellt. Sedan sov han finfint på förmiddagen och jag hann fixa här hemma och prata i telefon med Louise i Tyskland nästan 1 timma. I eftermiddags var vi på världens bästa mamma barn aktivitet på YMCA. Mat och massage till mamma och snäll personal som passade Max då det behövdes. För lillkillen; nya barn att bekanta sig med och ett helt rum fullt med leksaker. :-)

I kväll har vi badat och för första gången blev mini inte jätteilsk när han kom upp ur vattnet utan var ganska nöjd. Nu sussar han sött i sin säng. Själv är jag så trött så jag håller på att klappa ihop. Har ingen energi, och längtar efter att älsklingen ska komma hem efter en vecka i Sverige. Dessutom har han med sig fina grejer till Max bland annat en jättefin nappbox som jag beställt.

Nu är det over and out, sängen hägrar fast klockan inte ens är 9...


Hemma hos Nathalie har Max provkört hennes brandbil, han blev även mäkta förtjust i hennes träklossar.


Den fina nappboxen som kommer imorgon!!

Ny tand och ny fåtölj

Idag har Max fått sin 3:e tand, på vänstra sidan i överkäken, den som ska sitta brevid framtänderna. De är sylvssa hans små gaddar, så man får ta det försiktigt med amningen, annars kan det göra ont. 

Vi varit på utflykt till Toy R Us och sprätt pengar. Fantasin brukar börja sina vid 5 tiden på dagarna och då är det bra med nya grejer...  Det blev 1 ny bok med bilder på barn, 5 små bilar och Baby Einstein prylar - 2 DVDs, 1 CD och ett mini piano. Köpte dessutom en fåtölj, har sett att våra kompisar Patrik & Teresas son Albin tokgillar sin, så jag tänkte att då borde den gå hem här också. Och det gjorde den!! Eftermiddagen spenderades med DVD mys, Max var helt betagen av filmen om djur, vi kollade tom 2 ggr...


Nya cars fåtöljen




Det har skickats runt en utmaning i bloggvärlden som jag fick av min vän Mia på Rhodos:
"Ta den sjätte bilden i den sjätte bildmappen i "dina bilder" och publicera den i din blogg och berätta vad den föreställer"


TA DA! Bilden är från mappen bilder från mobilen, den företäller mig och Mika (mamman till Vidar) efter ett jättebullbak hösten för 2 år sedan. Magnus önskar nog att det hände lite oftare att jag bakade, och inte med årsvis mellanrum. Bättring utlovas.

Det går fort i hockey ;-)

Nu går det undan.

Det delades ut lite pekpinnar på mammagrupen förra veckan om att tänder måste borstas minst 2 gånger per dag, jag som tyckte vi var bra som borstade 1 gång, så nu borstas här för glatta livet, tur för mig att Max tycker att det är jättekul.

Imorse drack han själv ur sin nappflaska, tog ett tag men han fixde det och bara en gång åkte den i golvet. Hurra för Max. Han är verkligen jättekul att hänga med just nu.

Klockan är redan efter midnatt, så bäst att gå och sova, den lille vaknar ju med tuppen och då är det dumt om hans mamma hängt  framför datorn halva natten.

Tjing.

Då kör vi morsan!


2 minuter 2 gånger om dagen... eller hur var det nu?


Här slurpas med bestämdhet

23 november fina framsteg!!

Hej,

Idag är en bra dag!
 
Max har vänt sig om inte bara utav en slump som har hänt förut, men 4 ggr på raken (mage till rygg)!! Tjihooo, jag är jättestolt. Han har ju lite att vrida runt min lilla älskling.Han sitter jättfint nu, parerar med händerna om han håller på att tippa åt sidan, balansen bakåt är det fortfarande lite si och så med. Idag ställde han sig upp i mitt knä när jag höll honom i händerna, oj det blev alldeles varmt i hjärtat, vad fort tiden går.

Någon har börjat tröttna på alla mjuka leksaker och fick sin första bil för en vecka sedan, lite kul är att den heter samma sak som morfar... dessutom med samma konstiga stavning :-)


Fin låda kom den i också


Brm brm

Farmor & farfar hälsar på

Farmor och farfar har varit på besök här och självklart passade vi på att ta en sväng förbi fallen. Blir helt betagen av dessa naturkrafter, helt otroligt. Kallt som 17, så det var härligt med en varm choklad på Starbucks för att få upp värmen.



Hästskofallen, Kanadasidan


Amerikanska fallen med brudslöjan längst till höger


Posering framför fallen




Utanför Starbucks - fikadags!


Jag hänger hos farsan

Dopsöndag med jordgubbstårta

Häpp, då var det dags, dop i Svenska kyrkan den 9 november. Farmor och farfar var och hälsade på och hade dessutom med sig den fina dopskruden från Sverige. Den är tradition för släktens barn och har burits av både pappa, faster och kusinerna på Björkö. Maximilian skötte sig alldeles utmärkt och var på prathumör, så det blev mycket ba, ba och bä bä. Med på dopet var även James (som är gudfar) och Denise och Denise mamma Mariana. Efter cermonin blev det kyrkkaffe med tårta och Max han gjorde sitt bästa för att chama alla tanter... tror han lyckades ganska väl :-) Gudmor Carolina var hemma i Sverige men hade skickat en fin sångbok i present som vi numera använder flitigt. Mormor och morfar satt också hemma i Sverige, och hade tänt ljus och tänkt på oss härborta, det tackar vi för!


Vad är det som är på G?


Uppställning


Härligt att få vara i centrum!


Med gudfar


Tårta med jordgubbar - Strawberry shortcake


Pappa tyckte att jag skulle få smaka...


Hela sällskapet

Snart 5 månader


Vi var och hälsade på hos pappan på kontoret, det var kul att få se honom mitt på dagen tyckte Max


Efter att vi varit på kontoret gick vi i ett par affärer, Max hade tråkigt i vagnen, så jag gav honom en elefant att titta på...


Och så tittade jag bort en liten stund... vips så hade Max hittat ett användningsoråde för snabeln, det kliar när man håller på att få tänder.. vi fick alltså snällt köpa med oss elefanten... och dyr var den också, nästa gång väljer jag en billigare leksak som tillfällig underhållning :-)


Det här med att äta gröt är spännande, Max har fått en egen sked så att han kan hjälpa till...


Mums mums, kladdet har officiellt gjort entré hemma hos Anderssons

Muskoka Weekend

Tillsammans med James & Denise åkte vi till Muskoka (härifrån kommer de berömda däckstolarna - Muskokachairs) och Huntsville. Till Max stora gläde hann vi upp en liten bit norrut innan alla löv hade ramlat av träden. Vi hade en avkopplande helg med "hiking" - vandring på svenska gissar jag, bubbelbad, god mat och golfspel. Vi var även och spande björn med fick tyvärr inte se några. Härligt höstväder och massa frisk luft blev det !!! :-)



Mamma Linda & Denise chillar på bryggan i de omtalade stolarna


Vi hikade upp för ett litet berg för att kolla utsikt, mamma L blev lite sen i starten så pappan & Max fick vänta lite...


Blottaren


Ledningar man tappar lönnsiprap från.


James inspekterar


Det blev som sagt inga björnar, men en liten jordekorre såg vi :-)


Utsikt från toppen av berget... eller kullen... berg kanske är att överdriva.. hm hm


Paus i solen


På nervägen; jag övar mina armmuskler, James fick hjälpa mig upp i trädet, kanske inte så moget... men roligt!


Samma träd... min man kanske inte heller är så mogen...


Höstfint


Uppställning utanför hotellet.


Pappa Magnus och James golfar.


Max övar på att stå

RSS 2.0